Ako sa naučiť využívať zeleninu pre svoje zdravie

zelenina ako ju nepoznate

Kniha, na základe ktorej si obľúbite každú zeleninu a nazriete do tajov energií, ktoré v sebe skrýva.

Príručka, v ktorej zistíte, čo všetko sa dá vykúzliť zo základných druhov zeleniny.

Vaše plány jesť zdravšie majú trhliny a neviete si poradiť s pridaním zeleniny do jedálnička?

Možno tušíte, že tajomstvo dobrého zdravia a štíhlej postavy závisí od konzumácie kvalitných potravín a zelenina k nim jednoznačne patrí. Radi by ste ju do svojho jedálnička zaradili vo väčšej miere, no chýbajú vám nápady? Možno sa Vám zdá, že príprava zeleniny zaberie veľa času a je zložitá? Nechcete strácať čas vyhľadávaním receptov v knihách a na internete?

Čo keby ste sa naučili?

  • pár jednoduchých postupov na prípravu vlastných receptov
  • vytváranie jedál v súlade s potrebami vášho tela
  • ako okúzliť hostí a rodinných príslušníkov jedlom za pár minút

Zaradenie vyššieho podielu zeleniny do stravovania je túžbou nejedného z nás, a tak to bolo aj so mnou. Moje prvé skúsenosti nedopadli dobre. Paradajky a uhorky kúpené v "obchoďáku" boli bez chuti a konzumácia surových šalátov v zime ma neuspokojovala a pociťovala som chlad. Mrkva a petržlen v polievke mi tiež prestávali chutiť. Z hrnca som vyťahovala kúsky, ktoré stratili farbu. Chuť tiež nič moc. Už už som dostávala averziu. Kládla som si otázku: "Ako to urobiť tak, aby som uspokojila moje oči, chute, a zároveň bolo telo spokojné?"

A tak som začala študovať

Navštívila som zopár kurzov, nakúpila knihy a niečo málo našla na internete. Zistila som, že pracovať so zeleninou v kuchyni je veľmi zábavné. Využitie celého sortimentu a poznanie pár správnych "ťahov" vykúzli zo zeleniny chutnú prílohu, či samostatné jedlo. Rozhodla som sa preskúmať túto oblasť naozaj zo všetkých strán. Veľkým prínosom bolo štúdium jemných energií, ktoré nám je zelenina schopná odovzdať. Razom som pochopila, prečo ma surové šaláty v zime ochladzovali.

Všetky informácie som zostavila tak, aby vám pomohli zaradiť zeleninu ako prirodzenú súčasť vášho jedálneho lístka a spísala som ich do knihy.

zelenina ako ju nepoznate

CENA 13,70 EUR

Čo v knihe nájdete?

  • 21 techník ako nakrájať zeleninu
  • 22 spôsobov tepelnej úpravy od celkom všedných až po úplne netradičné
  • 2 klasické a niekoľko netradičných spôsobov fermentácie (kvasenia)
  • 5 základných chutí a ich vplyv na vnútorné orgány
  • 5 elementov - pohľad na energiu v nás a okolo nás a ako s ňou pracovať pri príprave zeleniny

V čom spočíva obrovská sila zeleniny?

Využite rôzne farby, vlastnosti a chute zeleniny. Osvojte si techniku krájania, spôsoby úpravy, kombinácie a dostanete na svoj tanier dokonalú pestrosť. Prebuďte v sebe dokonalého gurmána. Všetky vaše zmysly vám budú povďačné. Zaradením vyššieho podielu zeleniny do stravy naštartujete proces zdravého a rýchleho chudnutia bez hladovania.

 

Vedeli ste, že k vytvoreniu skvelého jedla nie sú potrebné zložité postupy? Nepotrebujete množstvo surovín a exotického korenia. Nie je podstatné zohnať zeleninu, ktorú práve dnes na trhu nemajú. Vaša kreativita vám ponúkne "náhradný plán".

Kniha sa hodí pre ľudí, ktorí:

  1. - túžia po pestrom jedle a chcú zažívať radosť pri varení
  2. - dovolia si byť  kreatívnejší a majú radi neviazanosť a hravosť
  3. - túžia poodhaliť tajomstvo energií a dozvedieť sa súvislosti medzi prírodou a človekom
  4. - veria, že správna energia jedla dokáže navodiť pocit vyrovnania a spokojnosti.

Kniha nie je určená len pre makrobiotikov, vegetariánov a vegánov. Rôzne úpravy zeleniny využijete najmä vo forme príloh k mäsu.

V knihe nie sú recepty, ale postupy, vďaka ktorým si vytvoríte vlastné jedlá.

Kniha má elektronickú podobu. Môžete si ju stiahnuť do PC - jej doručenie je naozaj expresné. Elektronická podoba šetrí čas aj životné prostredie.

Cena 13,70 EUR

 

prehladna tabulka 5 lelementov

*1 Bonus ku knihe

Prehľadný popis Piatich elementov DREVA, OHŇA, ZEME, KOVU a VODY s príslušnými orgánmi a znakmi, ktoré ich charakterizujú. Ku každému živlu je priradená zelenina, vhodný spôsob úpravy a vhodné koreniny a bylinky.

Tabuľka je v PDF formáte, veľkosť A4 s orientáciou na šírku. Po vytlačení vám bude slúžiť ako pomôcka.

 

 

 

*2 Bonus ku knihe

Ku knihe dostanete aj návod s názvom MÁM DOMA... Je to skvelá pomôcka: Na každej stránke je jeden druh zeleniny a k nemu ukážky, čo všetko je z danej zeleniny možné uvariť.

 

 

 

 

garancia

*3 Bonus ku knihe

V online svete si informácie menia veľmi rýchlo. Preto mám pre Vás ešte jeden bonus, a tým je aktualizácia eBooku. Prípadnú novú verziu, či výrazné aktualizácie dostanete ZDARMA.

 

 

 

Monika Komorášová
Monika Komorášová
Autorka knihy TAJNÉ TROMFY ZELENINY

Moja viera nájsť stravu, ktorá mi dodá energiu, trvala dlhé roky. Zázračné tabletky, superpotraviny, výživové doplnky, detoxy, drahé zákroky, kúry a bio produkty môj cieľ iba odďaľovali. Až zmena v jedálnom lístku vyriešila moje dlhoročné trápenie s trávením a ďalšími zdravotnými problémami, ktoré sa postupom času pridávali. Mojou víziou je ukázať ľuďom, ako jednoduchá zmena stravovania dokáže naštartovať proces samouzdravenia. Kniha TAJNÉ TROMFY ZELENINY vzišla z podnetu nízkeho využívania potenciálu zeleniny v našom stravovaní.

Spustila lavínu pochvál

Netušila som, že zelenina sa dá pripraviť na toľko spôsobov. Hneď som niektoré aj vyskúšala, čo doma spustilo lavínu pochvál. Ak ste si doteraz mysleli, že zelenina je len paradajka a paprika a jedli ste len zeleninové šaláty, tak táto kniha vám otvorí oči. Veľkou neznámou bola pre mňa doteraz energia piatich elementov. Na základe týchto poznatkov som spoznala súvislosti.

Lucia KunováRecepčná, Hotel Chopok

Potenciál o ktorom tuší málokto

Kniha ma príjemne prekvapila tým, že opisuje iný - neštandardný pohľad na zeleninu a jej prípravu. Poukazuje na energiu v plodoch ako využiť jej potenciál, čo všetko v zelenine pôsobí, o čom veľakrát ani netušíme. Kniha je napísaná ľudsky, zrozumiteľne, na základe praktických skúseností.

Hanka, Sekulová, permakultúrna dizajnérka a autorka kníh Darujme si zdravie z vlastnej záhrady, Darujme si srdce z vlastnej záhrady, Inými Očami (Ikar 2016).http://www.prirodne-zahrady.sk/

Bol som nadšený

Zdravím Vás Monika, po prečítaní vašej knihy TAJNE TROMFY ZELENINY som bol nadšený, akým spôsobom je kniha napísaná. Tiež sa venujem pomoci ľudom nájsť svoj spôsob stravovania a snažím sa vzdelávať v tejto oblasti čo najviac. Vaša kniha mi v tom veľmi pomohla za čo Vám chcem úprimne poďakovať a pochváliť za kvalitu práce, ktorú robíte. 🙂

Richard Čaja, expert na aktívny živothttp://cajarichard.sk/