ZELENINOVÉ PRÍLOHY
Recepty pre AIP, GAPS, Keto, LowCarb, Paleo, Primal a Protizápalové stravovanie
Nevšedná kniha, ktorá prináša nový pohľad na stravovanie...
Obsahuje recepty, ale zároveň dokáže inšpirovať k tvorbe vlastných receptov.
Rozvíja kreativitu a tvorivosť. Učí pripravovť jedlá s ľahkosťou.
Jej výnimočnosť spočíva v tom,
že z jedného receptu viete pripraviť niekoľko obmien a tým získate prístup k takmer neobmedzenému počtu možností 🙂
ŠPECIÁLNY VÝPREDAJ SKLADU:
1 + 1 KNIHA ZDARMA!
Cena spolu - len 14,90€
(Miesto 29,80 EUR)
Možno ti napadla otázka: Čo robí kniha o zelenine na stránkach osoby, ktorej strava od 02/2020 tvorí výhradne mäso a tuk?
... a máš pritom zmiešané pocity ako to vlastne s tou mäsovo-tukovu stravou je. Majú tí lekári Paleomedicíny s ich Terapeutickým protokolom PKD (paleoketodiet) pravdu?
Mojim úmyslom nie je nijako ťa zavádzať. Vec sa má tak, že som túto knihu chcela (a nie raz) stiahnuť z predaja. Uvedomila som si však, že nie každý dokáže len tak "skočiť" z konvenčného stravovania "na mäso a tuk".
Ja som tiež prešla istým vývojom a najprv som "skúšala" AIP - autoimuntiný protokol. V tomto období som práve vytvorila túto knihu so skromným nákladom 1000 ks. Pre veľký záujem som urobila dotlač ďalších 1000 ks a môj život sa v 02/2020 zmenil.
Mojou témou je mäso a tuk a preto tých posledných 200 ks (už nebude žiadna dotlač) plánujem čo najrýchlejšie dopredať za naozaj zvýhodnených podmienok 1 + 1. Ďalšiu knihumôžete podarovať niekomu, o kom si myslíte, že potrebuje zmeniť uhoľ pohladu na stravovnaie. Veď aj mne moje "zaryté" niekoľkokoročné presvedčenia naštrbila práve kniha d Dr. Perlmutera: "Pšeničný mozog".
Pozadie vzniku: Od začiatku vzniku tejto webovej stránky som bola bombardovaná, aby som dávala viac receptov...
..na stránku, do FB skupiny, či Instagram.
No odopoveď v mojej hlave bola stále rovnaká: "Aký recept? Zeleninu zoberiem, tú čo momentálne rastie v záhrade alebo mám v chladničke, a niečo z toho vznikne. Recepty nepoužívam roky. Mäso pripravujem štandardne. Tak načo sú komu recepty?"
Neskôr som ale začala nahliadať na
ľudí inak: Čo ak nie sú všetci ako ja??
Čo ak nemajú tú danosť, naozaj nevedia len tak niečo vybrať z chladničky a uvariť podľa svojej fantázie? Prípadne ich fantázia sa obmedzuje len na pár surovín a možno dookola používajú len pár receptov, ktoré napríklad poznajú z reštaurácie?
Na peleo kurzoch som sa dozvedela, že najčastešie prevláda: Grilovaná zelenina (paprika, baklažán, paradajka), dusená zelenina na spôsob leča, nasledujú šaláty a tým to končí.
ŠPECIÁLNY VÝPREDAJ SKLADU:
1 + 1 KNIHA ZDARMA!
Cena spolu - len 14,90€
(Miesto 29,80 EUR)
Kniha, ktorá nie je len "o receptoch" ale naučí vytvárať prílohy podľa vlastnej fantázie s doslova nekonečnými možnosťami...
V tomto momente konečne dozrela myšlienka, že vytvorím knihu, ktorá by nebola len "o receptoch" ale ktorá by vás naučila vytvárať prílohy podľa vlastnej fantázie s doslova nekonečnými možnosťami.
Samozrejme bola to veľká výzva, nakoľko nič také som pred tým nevytvorila a tiež mám jednú veľkú neresť - varím od oka. Recepty si nezvyknem zapisovať a aj keď niečo vyskúšam podľa receptu, nikdy si to neuložím.
Prečo vám to všetko píšem?
Chcem len aby ste vedeli, že...
Toto nie je štandardná
kniha receptov! - Čo v knihe nájdete?
- Krátka teóriaV úvode sa dozviete: čo je to nízkosacharidové stravovanie, jeho charakteristika, ktoré suroviny do nízkosacharidového stravovania nepatria a aké suroviny budeme na prípravu používať. Dozviete sa ako a prečo toto stravovanie vzniklo.
- Praktické radyV tejto časti nájdete tipy ako nahradiť pečivo, ako zahusťovať bez múky, ako skĺbiť varenie ak ostatní členovia domácnosti nechcú zdieľať vaše nadšenie z nískosacharidového stravovania. Tiež tu nájdete rôzne štýly tepelnej úpravy zeleniny od štandardného po menej štandardné, pritom veľmi obľúbené. Ukážem vám tiež ako využívať rôzne štýly krájania zeleniny.
- ReceptyV knihe nájdete viac ako 40 receptov a to len na prílohy. Čo je ale dôležitejšie, pod každým receptom máte modifikácie. To znamená, že z jedného receptu viete vytvoriť ďalšiu prílohu len zmenou surovín. Príprava jedál nie je náročná na čas a nevyžaduje si zháňanie surovín v špecializovaných predajniach.
- Ďalšie veľmi užitočné veciAko napovedá názov, príohy sú vytvorené zo zeleniny, ktorá je bežne dostupná. Výhodou je , že recepty neobsahujú žiadne obilniny, sóju, strukoviny a teda sú prirodzene bez lepku. V receptoch nie sú použité ani ryby, morské plody. sója. 95% receptov je bez vajec, mlieka a mliečnych výrobkov.
- Pre koho je vhodnáKniha je vhodná naozaj pre kohokoľvek. Pre ktorúkoľvek vekovú kategóriu, pre začiatočníkov aj pokročilých, dokonca aj pre ktorýkoľvek stravovací štýl. Recepty sú určené prevažne pre nízkosacharidové smery ako je Protizápalové stravovanie, Autoimunitný protokol, výživa pre ľudí s GAPS, Paleo, Primal, Whole, LowCarb a protikvasinkovú. Keďže sa jedná výhradne o zeleninové recepty, tak je vhodná aj pre vegánov (90% receptov) a vegetariánov. No a samozrejme pre štandardnú kuchyňu.
ŠPECIÁLNY VÝPREDAJ SKLADU:
1 + 1 KNIHA ZDARMA!
Cena spolu - len 14,90€
(Miesto 29,80 EUR)
Referencie: Čo povedali o knižke ľudia, ktorí ju už čítali?
Aplikování rady: „přidejte do svého jídelníčku více zeleniny“, znamená pro většinu lidí problém. Představí si okurku, rajčata a papriku, v lepším případě nějaký salát. Po přečtení Moničiny kuchařky už to problém být nemusí. Otevře se vám doslova nový svět, ve kterém můžete objevovat obrovské množství chutí zeleniny v nepřeberných variantách. Vsadím se, že zeleninová příloha se stane trvalou součástí vašeho každodenního jídelníčku a že to rozhodně nebude nic fádního a nijakého, co se kvůli „zdraví“ musíte donutit sníst.
Aké by to bolo zdravo sa stravovať, mať ľahkosť a cítiť sa dobre po jedle? Aké by to bolo dopriať si stravu bez zbytočného nadúvania? Aké by to bolo prestať si neustále sledovať svoju váhu? Tieto a podobné otázky ma sprevádzali životom dokým som nespoznala Moniku. Ona mi ukázala, ako predísť týmto zdravotným neduhom jednoduchou cestou stravovania. Monika zo srdca napísala túto knihu zeleninových príloh, aby vám ukázala, že variť jednoducho, zdravo a chutne z prirodzených potravín nie je až také zložité a finančne náročné. Chcete sa oboznámiť s tým, ako zmeniť svoje bežné návyky a aké je ľahké vymeniť prílohy za nové a zdravšie. A presne takéto recepty nájdete v tejto knihe. Ps: Dokonca mi bolo cťou podieľať sa pri príprave a aranžovaní týchto zdravých príloh a foteniu do do knihy. Ďakujem Ti Monika!
Monika dokázala dát dohromady nádhernou kuchařku napěchovanou neuvěřitelným množstvím zeleninových příloh připravených na všechny možné způsoby. Ať už se stravujete podle jakéhokoli nízkosacharidového stylu, tady si zaručeně najdete pár oblíbených příloh. Recepty jsou maximálně jednoduché a rychlé. Jako bonus dostanete rychlokurz základních kulinářských technik přípravy.
Dobrý deň pani Komorášová. Chcem sa Vám veľmi poďakovať za úžasnú knihu, ktorá mi dnes prišla. Je krásna a už sa teším kedy mi od Vás pribudne do zbierky ďalšia kniha. Odviedli ste skvelú prácu. Veľmi Vám ďakujem.
ŠPECIÁLNY VÝPREDAJ SKLADU:
1 + 1 KNIHA ZDARMA!
Cena spolu - len 14,90€
(Miesto 29,80 EUR)