Hokkaido so zázvorom

Štítky: Hokkaido, cibuľa, zázvor, kurkuma, makrobiotika, vegán, vegetarián, bezlepková diéta, chudnutie, SCD

Dyňa Hokkaido má mnohostranné využitie. Častokrát ju robím len tak na cibuľke. Ak chcete spojiť jej sladkú chuť s pikantnou, môžete využiť zázvor. Táto jednoduchá a ultra rýchla úprava nechá vyniknúť príjemne sladkú chuť tekvice.

Suroviny pre 2 osoby

250 - 300 g dyne Hokkaido

1 cibuľa

1 PL sezamového oleja

soľ, kurkuma na špičku noža

2 tenké kolieska zázvoru

 

Postup

1. Hokkaido umyjeme, rozkrojíme a vyberieme semiačka. Pokrájame na kocky. Cibuľu očistíme a pokrájame na jemné kocky, alebo polmesiačiky. Zázvor nakrájame na rezance.

2. Nadrobno nakrájanú cibuľu orestujeme na oleji so soľou a kurkumou. Pridáme Hokkaido, zázvor, trošku vody a dusíme do mäkka.

Praktické

 Ak nemáme Hokkaido, vhodnou alternatívou je mrkva. Na jar doplníme tanier divokou zeleninou pre jej vitalitu. V recepte sú použité lístky púpavy. Prílohu dopĺňa naparovaný karfiol.

Hokkaido nahradí sacharidovú prílohu a podporí rýchle a zdravé chudnutie. Okrem toho prispieva k obnove činnosti okruhu pankreas, žalúdok a slezina>>

 O problémoch s trávením a úspešnom chudnutí sa dočítate tu>>

 

 

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobné údaje budú použité len pre účely spracovania tohoto komentáru. Zásady zpracovania osobných údajov

Monika Komorášová

Autorka projektu - Cítim sa skvelo
Objavte, ako pomocou jednoduchej zmeny v jedálnom lístku, vyriešite väčšinu zdravotných problémov. Ako sa to podarilo mne, si môžete prečítať kliknutím na fotku.